ustaw jako stronę startową dodaj strone do ulubionych      
   
© 2004 zetka3

---newsy---


KOŁO GASTRONOMICZNE


Kiedy powstało?

Działało przez ostatnie lata zadaniowo, a od ubiegłego roku szkolnego 2007/2008 funkcjonuje permanentnie.

Dla kogo skierowane?

Dla uczniów kształcących się w zawodach spożywczych, jak kucharz małej gastronomii, cukiernik, piekarz oraz innych zainteresowanych tematyką koła, chcących rozwijać i "pielęgnować" swoje umiejętności.

Kto jest opiekunem?

Mariola Kaczmarek - nauczyciel przedmiotów gastronomicznych i spożywczych.

Jakie są cele?

  • rozwijanie umiejętności przydatnych do wykonywania zawodu w przyszłości oraz w życiu codziennym,
  • nabycie wiedzy savoir-vivru w różnych sytuacjach i okolicznościach,
  • obsługa i organizacja gastronomiczna różnych uroczystości i imprez,
  • zapoznawanie się z najnowszymi trendami w gastronomii oraz w przemyśle spożywczym,
  • realizacja projektów symulujących realne sytuacje zawodowe i życiowe,
  • przygotowanie oraz nabycie wiedzy i umiejętności zgodnie ze standardami egzaminu zawodowego.

Jakie zadania realizujemy?

  • Dni papieskie.
  • Drzwi Otwarte Szkoły.
  • Obsługa "Koncertu Walentynkowego".
  • Śniadanie wielkanocne.
  • Konkurs "Najlepszy uczeń w zawodzie: kucharz małej gastronomii, cukiernik, piekarz".
  • Konkurs: "Młody kreator sztuki kulinarnej".
  • Spotkania Opłatkowe.
  • Dzień Edukacji Narodowej.
  • Zajęcia otwarte dla różnych grup wiekowych, np. dla przedszkolaków, gimnazjalistów, Kół Gospodyń Wiejskich.
  • Inne liczne zadania na rzecz szkoły wynikające z harmonogramu szkoły oraz poza nim.